DE CE DOTERRA ?

Despre Uleiurile Esențiale de la doTerra

Uleiuri esențiale de puritate 100% și cu grad terapeutic obținute exclusiv din seva plantelor. O picătură de ulei esențial are o putere terapeutică de 50 – 70 de ori mai mare față de o plantă, datorită concentrației sale. Pentru fiecare ml de ulei esențial se folosesc cantități mari de frunze, rădăcini, coji, fructe. Corpul uman le recunoaște fiind 100% naturale și le integrează imediat în vibrația sa, astfel încât efectul binefăcător al uleiurilor este imediat.

Certificarea CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade) asigură siguranță în ceea ce privește calitatea uleiurilor, fiecare sticluță purtând pe lângă inscripția CPTG și un cod de verificare a autenticității sale.

Site-ul www.sourcetoyou.com permite verificarea acelui cod de calitate și vizualizarea raportului de testare a uleiului, sursa de proveniență a plantei din care s-a extras, metoda de obținere.

Când alegi doTERRA, alegi uleiuri esențiale distilate cu atenție, în mod delicat, din plante care au fost recoltate cu grijă la momentul oportun de către cultivatori cu experiență, din întreaga lume, pentru o compoziție și eficacitate ideală a extractelor.

Fiecare ulei esențial doTERRA este, de asemenea, testat riguros și cu atenție folosind protocolul de calitate strict CPTG Certified Pure Tested Grade®. Utilizatorii experimentați de uleiuri esențiale vor recunoaște imediat standardul superior de calitate al uleiurilor esențiale terapeutice doTERRA, sigure și eficiente.

Deși distilarea uleiurilor esențiale este o știință, aceasta poate fi considerată și o artă. Deținătorii de distilerii se bazează nu numai pe ani de experiență, ci folosesc și tehnologii și tehnici moderne.

Metoda cea mai frecvent utilizată pentru extragerea uleiurilor esențiale este un proces de distilare cu abur la temperatură redusă. În acest proces, aburul presurizat este transmis prin materialul vegetal. Uleiurile esențiale sunt eliberate din plantă și sunt transportate prin abur. Când amestecul se răcește, apa și uleiurile se separă în mod natural, iar uleiul este colectat. Pentru a asigura un extract de ulei de cea mai bună calitate și cu compoziția chimică corectă, temperatura și presiunea trebuie să fie monitorizate cu atenție. O temperatură sau o presiune prea scăzută nu vor asigura eliberarea uleiului; dacă acestea sunt prea ridicate, compoziția și potența uleiului vor fi afectate.

Distilarea cu abur

Distilarea cu abur reprezintă modalitatea cea mai frecventă de extragere a compușilor aromatici (ulei esențial) dintr-o plantă. În timpul procesului de distilare cu abur, aburul trece prin materialul vegetal. Combinația dintre aburul încălzit și presiunea delicată asigură faptul că uleiul esențial este eliberat din sacii protectori microscopici. Atunci când amestecul de vapori trece printr-un condensator și se răcește, generează un strat de ulei și unul de apă. Uleiul esențial se ridică în partea de sus și se separă de hidrosol (apă florală) și este colectat.

Unele persoane au întrebat despre diferența dintre prima distilare și distilarea completă. Temperatura distilării cu abur este cuprinsă de obicei între 60–100 grade Celsius. Deoarece plante diferite necesită presiuni, intervale de timp și temperaturi diferite, utilizarea acestei metode de distilare specifice face posibilă adaptarea temperaturii în funcție de tipul de plantă, reprezentând un mod foarte eficient și precis de obținere a celor mai puri compuși.

Stoarcerea

Spre deosebire de distilarea cu abur, stoarcerea, uneori denumită „presare la rece”, nu implică temperaturi ridicate. În acest proces, uleiul este extras din produs cu ajutorul presiunii mecanice. doTERRA utilizează stoarcerea pentru a extrage toate uleiurile sale citrice, precum Wild Orange (Portocală sălbatică), Lemon (Lămâie), Lime (Lămâie verde), Bergamot (Bergamotă) și Grapefruit.

Distilarea adecvată necesită luarea în considerare a presiunii, temperaturii, intervalului de timp și practicile unice de recoltare, fiecare dintre acestea pot fi la fel de variate ca plantele înseși. Un proces de distilare neadecvat poate modifica sau distruge compușii aromatici necesari care fac parte din uleiul esențial, generând o substanță foarte diferită de scopul avut în vedere și ceva ce nu ar fi utilizat pentru a susține sănătatea și starea de bine. De aceea, cei mai buni distilatori experimentați depun eforturi și lucrează doar cu un număr redus de plante specifice. Aceste eforturi concentrate dezvoltă cunoștințe și experiențe adecvate, asigurând congruența dintre chimia uleiului din plantă și forma sa distilată.